Passie en hartstocht zijn de sleutelwoorden van het bijzondere zigeuner ensemble Sintiromarus. Het ensemble is opgericht in oktober 2006 door primas Blishta Hoopman, achterkleindochter van Wijlen Tata Mirando.

Sintiromarus concerteerde op het Festival Classique, Vredenburg Utrecht, Philharmonie in Haarlem, Doelen Rotterdam, International Gipsy Festival Tilburg en in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Ook maakte het ensemble tournees naar Frankrijk, Italië en Duitsland. Tevens was het ensemble finalist op het Wereldculturen Muziekconcours in Vlaardingen en in oktober 2009 brachten zij hun 1ste CD “Latcho Drom” (goede reis) uit. April 2015 is de 2de CD uitgebracht genoemd “Impressions of Gipsy Life”.

Of ze nu een Hora, een Csàrdàs of Hongaarse dansen van Brahms spelen. Sintiromarus speelt muziek die al bij de allereerste maten de weg weet te vinden naar het hart met hun eigen “klasssieke zigeunersound”.

 

Beleef door muziek en verhaal het leven van de Sinti en Roma. Sintiromarus verwekt sensatie met hun muziek vol vuur passie en hartstocht. In hun muziek beleef je de reizen, herken je de culturen waarmee de zigeuners tijdens hun trektochten kennis maakten. De hunkering, de melancholie, feesten en je even vrij als een vogel voelen klinkt door in hun virtuoos spel. Primas Blishta Hoopman, sintezza van origine, schrijft sinds kort haar eigen composities voor Sintiromarus waarin zij als vrouwelijke primas laat zien en horen dat de zigeunermuziek de wereldtaal is die spreekt van ziel tot ziel. In haar composities hoor je haar eigen zigeuner ritme en muzikale vrijheid, die de weg weet te vinden naar het hart.

 

Blishta Hoopman (viool)

Stanislav Mitrovic (saxofoon, klarinet en zang)

Andor Horvath (Bas)

Bokkie Vink (Cimbaal)

 

Let the rhythm of our music guide you!

Verbinding met publiek

 

 

 

Vurig met passie

 

 

 

 

Swinging hips & pure magic

 

 

 

Testimonials

Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn

" Van razendsnelle en technisch moeilijke virtuoze passages tot fluisterzachte tonen konden ze nu eens meeslepende, dan weer ontroerende, maar steeds echte muziek maken. En dat alles in naadloos samenspel."

Iskra JazzClub

" De vier muzikanten voerden met hun enorme techniek het publiek van Iskra Jazzclub mee in de muzikale rijkdommen van oude gypsy-melodieën gemengd met nieuwe elementen zoals jazz en duizelingwekkende improvisaties."

 

Kasteel Keukenhof Lisse

" Sintiromarus, jullie hebben vele harten in Lisse gestolen en ik denk dat het bij het komende concert weer een run op de kaartjes wordt. Hoezo? Lisse is in de ban van jullie zigeunerspel !!! "

International Gipsy Festival Tilburg

" Het is een feest om te zien hoe Sintiromarus met gemak en flair speelt, en hun ziel in de muziek legt, wat een uitstraling. Daardoor wordt er een hele mooie verbinding met het publiek gemaakt. Voor je het weet wordt je meegenomen in de muziek."

Culturele Stichting Brummen

" Het plezier in het muziek maken van het ensemble was hartverwarmend en de fabuleuze techniek en muzikaliteit ronduit indrukwekkend. Alle muziek werd gespeeld vanuit hun eigen tradities en kwam diep vanuit hun ziel."

Email us: info@sintiromarus.nl

Copyright Sintiromarus 2016 @ All Rights Reserved

Thanks for visiting!

Den Haag